Tudj meg mindent a Forgalmi Szolgálattevőről

Forgalmi Szolgálattevő

Forgalmi Szolgálattevő

A Forgalmi Szolgálattevő meghatározása

2019. július 15. - Forgalmi Szolgálattevő

Az Utasítás szerint:

1.2.32. Forgalmi szolgálattevő


A közlekedés, továbbá a tolatás irányítója állomáson. Vonat- és utasforgalmi ok miatt forgalmi szolgálattevő rendszeresíthető távkezelt, távvezérelt állomásra, forgalmi kitérőre, pályaelágazásra, megálló-rakodóhelyre, megállóhelyre és rakodóhelyre. Szolgálatával kapcsolatos rendelkezéseit a szolgálati helyen, a nyílt vonalon és a vonatokon valamennyi forgalmi tevékenységet ellátó dolgozó köteles tudomásul venni és végrehajtani.
Egy szolgálati helyen egy időben több forgalmi szolgálattevő is végezhet szolgálatot. Teendőiket és hatáskörüket az ÁVU-ban el kell egymástól határolni.
Pályaelágazásra akkor szükséges forgalmi szolgálattevő, ha az elágazás biztosítóberendezése nincs szerkezeti függésben a forgalomszabályozó állomás biztosítóberendezésével. A pályaelágazáson egyébként — ha a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége helyi ok miatt másképpen nem rendelkezik — csak váltókezelő végez szolgálatot, aki vonatjelentő szolgálatot is elláthat.
Megállóhely forgalmi szolgálattevőjének teendőit Végrehajtási Utasításban kell szabályozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://forgalmiszolgalattevo.blog.hu/api/trackback/id/tr4614948402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása