Tudj meg mindent a Forgalmi Szolgálattevőről

Forgalmi Szolgálattevő

Forgalmi Szolgálattevő

Forgalom szabályozás

2019. augusztus 30. - Forgalmi Szolgálattevő

Munkánk legfontosabb része a forgalom szabályozása. Létezik az Utasításban egy vonatok fontossági sorrendje, az ebben leírtak szerint döntünk, amikor egy vonatot félre állítunk. 

A vonatokat a vonatközlekedés lebonyolításánál figyelembe veendő fontossági sorrend alapján 1-5. kategóriába kell sorolni. Az egyes kategóriákba tartozó vonatok felsorolását a menetrendi időszakonként kiadásra kerülő Menetrendi Utasítás tartalmazza. Ha valamely kategóriába besorolt vonatot különleges ok miatt a fontossági sorrendtől eltérő módon kell előnyben részesíteni, akkor erre a forgalmi vonalirányító az érintett üzletági, vállalkozó vasúti társasági irányítókkal egyeztetve külön rendelkezik.

A sürgős segélyvonatot, segélymozdonyt, valamint tűzesethez kivonuló tűzoltóvonatot minden más vonattal szemben előnyben kell részesíteni. A mérővonat, próbavonat közlekedését a segélyvonat és a segélymozdony kivételével nem szabad más szolgálati vonat közlekedtetésével hátráltatni.

Célunk a vonatok menetrend szerinti közlekedésének fenntartása.

fs.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forgalmiszolgalattevo.blog.hu/api/trackback/id/tr4815032858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2022.07.09. 22:29:21

Az Interrégió melyik kategóriába tartozik? Mert valahogy kimaradt a jelenleg érvényes menetrendi utasításból. Ha az utasítást szó szerint értelmezzük, akkor az egyéb fel nem sorolt kategóriába esik, tehát fontossági sorrendben a legutolsó.
süti beállítások módosítása