Tudj meg mindent a Forgalmi Szolgálattevőről

Forgalmi Szolgálattevő

Forgalmi Szolgálattevő

Hatósági vizsga

2019. augusztus 12. - Forgalmi Szolgálattevő

Fél év tanulás után jön el az igazság pillanata a Hatósági vizsga. Jelenleg a Kti van felkérve, hogy vizsgáztasson. 

A tanfolyam elején kapni fogsz egy ellenőrző kérdésekből álló listát kb. 500 kérdés van rajta. Van benne egy soros válasz és 4 oldalas is. Természetesen csak akkor fogsz tudni levizsgázni, ha folyamatosan készülsz. Az anyag annyira összetett, hogy pár nap kevés arra, hogy ezeket a kérdéseket átvedd. Ráadásul a tudásanyag sokkal nagyobb, mint amit az ellenőrző kérdések lefednek.

Én a következő dolgot javaslom. Fogjál meg egy nagy füzetet és ahogyan haladtok az anyaggal dolgozd ki írásban a kérdéseket. Ott vannak hozzá az Utasítás pontjai is. Ezeket kell megtanulni. A jelzési Utasítás (F.1.) könnyebben megtanulható, a Forgalmi Utasítás (F.2.) már keményebb dió, de ezt inkább megérteni kell, mint bemagolni.

Ha van egy kérdés, és arra 2 oldal a válasz az utasításban, akkor az utasítás főbb pontjait jegyezd meg. Fél év tanulás után szépen le tudod majd írni vasúti szakszavakkal. Pl. Milyen biztonsági szabályokat kell betartani a pályaműködtetői kapacitásigény felhasználás közben? Ide 6 pont tartozik az Utasítás 18-as fejezetéből, ami 2 oldal.Én úgy tanultam, hogy rögzítettem a kulcspontokat és erre építettem fel a tudást, persze tanulni kellett hozzá, hogy tudjak róla beszélni.

Maga a vizsga két fordulós, a vizsgára bocsájtás feltétele, hogy minden vizsgád meglegyen, minden mentori nap pótolva legyen.A tanulmányok végén van egy belső záró vizsga, melyet a BGOK állít össze, ha nem éred el a 75%-ot  akkor is elküldenek vizsgázni.

Első felvonás az írásbeli dolgozat 16 kérdés, 12-nek kell megfeleltnek lennie, 3 és fél órád van rá. Ezt aznap vagy másnapra kijavítják, és e-mailben megkapjátok az eredményeket, akinek sikerült, az mehet szóbelizni. Összesen 4 lehetőség van. Ha az első írásbeli sikerül, akkor van 4 szóbeli lehetőséged, ha csak a második írásbeli sikerül, akkor már csak három szóbelire van lehetőséged.

A szóbelin van 30 perc felkészülési idő. 8 kérdés van, általában rövidebb válaszos kérdések vannak. 

Ne puskázzál, mert ha lebuksz, akkor 30 napra felfüggesztenek és fizetés csökkentést is kapsz. A vizsgabiztos nagyon könnyen hülyét csinál belőled:

Belekérdez az írásbelibe, vagy elkéri a lapot, amire írtál és kéri, hogy mond el, még egyszer, amit már elmondtál.

Meg lehet csinálni nekünk 20/13-nak sikerült elsőre az írásbeli és a 13/10-nek a szóbeli!

A titok a rendszeres tanulásban van!

A tananyag része: F1, F2, Függelék, E2, E12, D2 utasítások kijelölt részei.

A bejegyzés trackback címe:

https://forgalmiszolgalattevo.blog.hu/api/trackback/id/tr5015004230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása