Tudj meg mindent a Forgalmi Szolgálattevőről

Forgalmi Szolgálattevő

Forgalmi Szolgálattevő

Hogyan lehetsz FSZT?

2019. július 27. - Forgalmi Szolgálattevő

A Forgalmi szolgálattevő képzése hosszú. Jelenleg 2019-ben négy tanfolyamot kell elvégezned ahhoz, hogy önállóan dolgozhass. A képzés ideje kb. 15 hónap.

Az első lépés, hogy a Máv csoport honlapján tájékozódsz, hogy hol keresnek szolgálattevőt. Majd kitöltöd a jelentkezési lapot. Jó hír, hogy nagyon nagy hiány van FSZT-ből ezért sok ajánlat van. Pár órán belül vissza fognak hívni, majd a területileg illetékes (Csomópont) HR-ese fel fog hívni. Megbeszéltek egy időpontot, ahol kapsz részletes tájékoztatót. Elmondják, hogy mit vigyél magaddal: Bizonyítványok, TB, NAV kártya stb.

Amit vegyél figyelembe: 12 órás nappali és éjszakai műszakok vannak, a váltás fél 6 és 7 óra között van reggel és este is. Neked az adott időpontban kell megjelenned. Ha faluról vagy más városból kell az adott szolgálati helyre utaznod a szolgálat ellátáshoz, akkor ezt alaposan gondold meg!

Lesz egy teszt, alap matematikai műveletekkel, logikai feladványok, ha 70% felett kitöltöd, akkor simán tovább mész, majd elküldenek orvosira, ahol megvizsgálnak. Látás, hallás a két legfontosabb érzékszerv. Ha itt megfeleltél, akkor a Csomóponti főnök eldönti, hogy felvesz vagy nem. Ha szerződést kötnek veled, akkor Br. 200 000 Ft-ot fizetnek a tanfolyam alatt, vmt a sikeres vizsgák után is van jutalom. Kapsz arcképes igazolványt, amivel az alap vasúti szolgáltatások ingyenesek. (Helyjegyet, illetve osztály különbözeti jegyet kell csak venni.) A tanfolyam alatt a vasút utólag megfizeti a Volán, BKK bérletet, illetve ha veszel kiegészítő jegyet. Ezenkívül kapsz már Cafetériát is.

Két szerződést fognak veled kötni, egy munka, és egy tanulmányi szerződést, melyben vállalod, hogy elvégzed a tanfolyamot. Fontos, hogy amíg a tanfolyam nem indul el, addig a Vezénylő által kijelölt helyre kell bejárnod, de addig is kapod a fizetést. 

A következő bejegyzésekben a tanfolyamról, szállásról és vizsgákról lesz szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://forgalmiszolgalattevo.blog.hu/api/trackback/id/tr7214982848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása